Advies op maat

Bij 3DprintME kunt u zowel een bestand aanleveren en laten printen als begeleiding krijgen bij het gehele proces van ontwerp tot realisatie. Wij bieden alle ingrediënten voor een 3D-print op maat.

3D-print

De basis van een 3D-print is een driedimensionaal digitaal ontwerp. De totstandkoming van het driedimensionale product wordt niet alleen bepaald door het ontwerp, maar ook door de materialen en kleuren die gebruikt worden. Bij 3DprintME wordt gebruik gemaakt van de printtechniek ‘Fused Deposition Modelling’(FDM), waarbij een driedimensionaal product laagje voor laagje wordt opgebouwd door het omsmelten en vormen van plastic draden. 3DprintME maakt daarvoor voornamelijk gebruik van Polylactic Acid (PLA) filament; een biologisch afbreekbaar plastic. Er is een scala van mogelijkheden wat betreft de kleuren van het filament en daarmee het driedimensionale product. Het eindresultaat van een 3D-print hangt onder andere af van de wensen van de klant op het gebied van kleuren, precisie en de grootte van het te printen object. Deze factoren zijn gekoppeld aan de snelheid van het printproces en de bijbehorende kosten. Bij 3DprintME worden de 3D-prints standaard in het wit uitgevoerd. Monotone maquettes, waarbij het driedimensionale product uit één kleur bestaat, kunnen namelijk tegen een scherper tarief worden aangeboden dan full colour prints.

Welke diensten biedt 3DprintME aan?

  • Het creëren van een driedimensionaal digitaal ontwerp, waarbij gebruikt wordt gemaakt van ‘Computer-Aided Design’ (CAD).
  • Het optimaliseren van een driedimensionaal digitaal ontwerp en het converteren naar een formaat dat geschikt is om te printen; een .STL-bestand. In sommige gevallen dient daarvoor de schaal van het model en daarmee de detailgraad aangepast te worden.
  • Het maken van 3D-prints waarbij persoonlijke voorkeuren wat betreft materiaalkeuze, kleuren, precisie en de grootte van het te printen object, worden besproken en uitgevoerd.